top of page
SOLENS RIGE - NATURRUNDREJSE PÅ HOKKAIDO med dansk rejseleder
Western Mongolia DTD

Afrejse: 03. juni - hjemrejse 17. juni 2023

Datoer                                              03.06 - 17.06.2023 (15 dage)

Type                                                  Rundrejse i van (eller hvis mere end 4 deltagere;                                                                        minibus). Aktiv rundrejse med let vandring..

Rejseleder                                      To rejsledere: Dansk rejseleder, Michael Westerbjerg                                                                Andersen og 1 engelsktalende.  

Pris                                                   Fra 23.298 DKK pr. person i delt dobbeltværelse.                                                                       Reduceret pris for børn og studerende (indtil 24 år)

Enkeltværelse                              3.998 DKK (sands. mindre, vides når vi booker)

Depositum                                     5.000 DKK pr. person

Visum                                              Ingen visum for de fleste nationaliteter, herunder                                                                       danskere

Vaccination                                   Ja mod COVID-19 (alternativt gyldig PCR-test)

Nøgleord: fantastiske naturoplevelser - verdensklasse · Spækhugger - Havodder - sæler - Pukkelhval - 100.000'er alkefugle - Brunbjørn - 230+ fuglearter - masser af fantastiske foto objekter - lette vandreture i de smukke landskaber · Tokyo; tid på egen hånd, og mulighed for forlængelse · spændende madretter · uformel rejseform · smukke landskaber    

REJSEBESKRIVELSE

Rejsens tema spænder vidt og kan nemmest beskrives som aktiv rundrejse, hvor vi har lagt vægt på at optimere naturindtrykkene ved at lægge ruten så den inkluderer Hokkaidos fabelagtige lokaliteter. Rejsen former sig som en aktiv rundrejse, hvor vi skal opleve naturen på tætteste hold og uforglemmelige landskaber. Rundrejsen kombinerer en aktiv rejseform med komfortable overnatningssteder. Rejsen er også særdeles velegnet til børnefamilier. Vi tager hensyn til gruppens sammensætning; generel naturoplevelser, hvis det er ikke-ornitologer, og hardcore ornitologi såfremt det er en ornitologisk gruppe. Først til mølle-princippet. Uanset vil der for alle være masser af oplevelser i vente.

Vi begynder i hovedstaden Tokyo, og fortsætter til Kushiro, Hokkaido. Herfra begynder den egentlige rundrejse, der fører os ind gennem de vulkanske bjergkæder, gennem små landsbyer med sirligt anlagte haver, til den lille kystby Haboro. Vi foretager en dagstur til Teuri øen (til fods eller på cykel; 12 km) som er berømt for det enestående fugleliv der udfolder sig på øens fuglefjelde. Her yngler mere end 1 mill. alkefugle fordelt på ni arter. Næste dag fortsætter vi øens nordligst punkt, Wakkanai med de smukkeste havudsigter, inden vi kører ned langs østkysten til Shiretoko-halvøen. Her skal vi kigge efter brunbjørne og på hvalsafari i Nemuro-strædet mellem Shiretoko-halvøen og Kunashir-øen på Kuriløerne. Sundet er formet som en bugt, og bølgerne er forholdsvis rolige, hvilket gør det til det ideelle sted.sejltur efter hvaler og spækhuggere. Hokkaido har en af ​​de mest diverse hvalbestande i det nordøstlige Asien og farvandet omkring Shiretoko-halvøen er et af klodens bedste steder at se spækhuggere. Foråret er et særligt godt tidspunkt, da Nemuro-strædet vrimler med spækhuggere. Pukkel- og vågehvaler, samt flere delfin-arter. Endvidere ses de enorme flokke af Tyndnæbbet Skråpe (Short-tailed Shearwater). Selvfølgelig kigger vi også efter klodens største ugle, Blakiston’s Fish Owl i Rauso. På øens sydøstlige Nemuro-halvø tilbringer vi dage i den smukke natur med daglige ekskursioner langs kysten og i skovene. Intet er mere magisk end at vandre gennem skoven ved solopgang og lytte til koret af fuglestemmer: Gulddroslens smukke monotone fløjten, Blåstjerter iblandt  Varied Tit, Japanese Bush Warbler​, Eastern Crowned Warbler​, Sakhalin Leaf Warbler​, flere græshoppesanger-arter, Siberian Blue Robin og meget andet. Dagligt støder vi på de funklende Rubinnattergale, der stedvist er almindelige.  Vi afslutter i Tokyo hvor der er tid til storbysoplevelser og til at foretage indkøb. Naturligvis er det muligt at forlænge opholdet i Tokyo med ekstra dage inden/efter rundrejsen. 

 

Rejseformen er uformel og gruppens størrelse er max. 10 deltagere. Vi prioriterer indkvartering på mindre familie-ejede gæstehuse i typisk japansk stil, de såkaldte Minshuku B&B, der ofte er anlagt ifb. med varme kilder (Onsen).  Hokkaido er himlen for fisk og skaldyr elskere. Du kan ikke få bedre og mere raffineret fisk og skaldyr end her, og selvfølgelig er de fleste forberedt på (og glæder sig) til den fantastiske japanske mad, der i sig selv er en rejse værd. Flere steder  serveres der kontinental morgenmad (kaffe, juice, brød, marmelade, æg, bacon, etc), men selvsagt er japansk morgenmad (består af mange fiskeretter, rå fisk, sushi, lune fiskeretter, ris, krabber, kolde fiskeretter samt grøn te). Der er gode spisesteder i samtlige byer, som vi besøger – og det er muligt, at sætte tænderne i en stor, saftig, oksebøf en gang imellem. Dette er en ganske komfortabel rejse, men selvfølgelig skal deltagerne være indstillet på et fleksibelt program, hvor steder og tider tilpasses de lokale forhold, tilsat en smule elastik, så der bliver tid til en afstikker hvis noget spændende dukker op. Aktivitetsniveauet tilpasses gruppens sammensætning – men bliver grundlæggende højt eftersom det er en rundrejse og der ind i mellem er længere kørestrækninger og det faktum at dyrelivet er mest aktiv ved daggry, betyder, at vi får mest ud af dagen med tidlig morgenmad og afgang. Velkommen - eventyret er intakt i Japan!

Deltagerne skal være indstillet på, at gå kortere og længere strækninger. Vi kommer til at være meget udendørs og i skiftende vejrlig. Rejsen anbefales ikke gangbesværede. På turene skal vi ikke bære rundt på stor bagage ‑ kun en lille dags rygsæk med hvad den enkelte finder nødvendigt. Der er indbygget en vis fleksibilitet, så der er plads til justeringer undervejs. Alting er vel organiseret, både hvad angår transport, mad og indkvartering. Dagene bliver lange, men belønningen er flere oplevelser. Ornitologer sætter som regel pris på samværet med andre ligesindede på en tur som denne. På den anden side betyder det ikke, at friheden for den enkelte fratages undervejs. Rejsen formes efter deltagernes ønsker, men det skal naturligvis understreges at ingen bliver prioriteret frem for andre. Hvis det er en gruppe af naturfotografer eller ornitologer, bliver det naturligvis prioriteret, og er gruppen mere bredt naturinteresseret, vil vi inkludere det hele uden at det bliver nørdet. Smukke landskaber og spændende kultur, er sædvanligvis også fremragende fuglesteder. 

 

Opdateret praktiske informationer og forslag til pakkeliste, bliver fremsendt i god tid inden afrejsen. 

 

Sovietistan Travel er naturligvis til enhver tid til disposition for supplerende oplysninger. 

PAS

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

REJSEFORSIKRING

Alle deltagere i Sovietistan Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport. Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage

PRISEN INKLUDERER

 • To rejseledere (1 Dansk rejseleder; Michael Westerbjerg Andersen samt 1 engelsktalende rejseleder) 

 • Fly Skandinavien – Tokyo t/r  

 • Udflugter og transport jf. program 

 • 12 overnatninger i Japan, i delt dobbeltværelse på 3-4-stjernede hoteller

 • Morgenmad under hele opholdet og enkelte middage iht DTD-programmet

 • 1 x hvalsafari i Rausu

 • 1 x besøg ved Blakiston's Fish Owl

 • Skatter og afgift

 • Lufthavnsskatter

 • Diverse tilladelser og entreer ifølge program

 • Diverse omkostninger i forbindelse med udsendelse af materiale og service fra Sovietistan Travel

 • Lokale parkafgifter

 • Fuglerapport og ornitologisk materiale tilsendt pr mail inden afrejse

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Rejseforsikring

 • Afbestillingsforsikring 

 • Eventuelle ekstra arrangementer 

 • Tillæg for enkeltværelse

 • Drikkepenge til lokalguider, hotelpersonale og chauffører (ca. USD 50,- pr. rejsende) 

 • Personlige fornødenheder 

 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

 • Indenrigsflyvning Tokyo; Haneda-Kushiro-Tokyo Haneda

 • Drikkevarer ved restaurantbesøg

 • Personlige udgifter (evt. ekstra arrangementer)

 • Provins tilslutning i Danmark eller fra udlandet

 • Evt. transfer med ekspresbusser mellem internationale lufthavne i Tokyo (ca. 300 DKK/deltager

 • Ekstra-sejlture ved Rausu, udover nævnte inkluderede

 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer” 

 

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Sovietistan Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen. Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Kazakhstan - April 2010-5.jpg
Kazakhstan - April 2010-41.jpg
Kazakhstan - April 2010-28.jpg
Kazakhstan - April 2010-23.jpg
Kazakhstan - April 2010-6.jpg
Kazakhstan - April 2010-22.jpg
Kazakhstan - April 2010-111.jpg
Kazakhstan - April 2010-142.jpg
Kazakhstan - April 2010-131.jpg
Kazakhstan - April 2010-105.jpg
Kazakhstan - April 2010-9.jpg
Kazakhstan - April 2010-10.jpg
Kazakhstan - April 2010-72.jpg
Kazakhstan - April 2010-96.jpg
bottom of page