top of page
SOMMER I KIRGISISTAN - Blant nomadene i Himmelfjellene med reiseleder
Western Mongolia DTD

Avgang 14..juli - retur 27. juli 2024

Datoer                                               14. - 27. juli 2024 (14 dage)

Type                                                   Rundreise med reiseleder. Mercedes   Sprinter A/C,                                                                   flere og gode dagturer

Reiseleder                                       Dansk reiseleder, 

Pris                                                    Fra 28.998 NOK pr. person i delt dobbeltrom fra                                                                         Skandinavien

Enkeltrom                                        5.998 NOK

Depositum                                       15.500 NOK (vi bestiller flybilletter) ellers 6.250 NOK 

Visum                                                Nej

Vaccination                                      Nej

Nøkkelord: solskinn · ferier for barn og voksne · fotturer i CSentral-Asias vakreste fjellandskap · bading i Issyk-kul sjøens krystallklare vannet · aprikoser · solmodne vannmeloner · fermentert hoppemelk · møte de kirgisiske nomadene · hesteridning (valgfritt) · eksotiske basarer · shyrdak-tepper · spennende kjøkken · edelweiss · varme utendørskilder · avslapning · Silkeveien · Gagarin · Broken Heart · utsiktspunkter i 3800 meters høyde · Yakoks · gjestfrihet · Burana Tower · jurter · Manas · roser · uformelle reiseform · duften av nyklippet høy     

REISEBESKRIVELSE

Temaet for turen spenner vidt og kan best beskrives som en aktiv rundtur, hvor vi har lagt vekt på å optimalisere natur- og kulturinntrykkene ved å legge ruten slik at den inkluderer Kirgisistans fabelaktige fjellandskap. Reisen tar form som en aktiv rundtur, hvor vi vil oppleve den imøtekommende kirgisiske befolkningen, Silkeveiskulturen, historien og uforglemmelige landskap i sommerfarger. Rundturen kombinerer en aktiv reiseform med komfortabel overnatting, men uten å kreve en ujordisk fysisk form for dagen. Turen passer også godt for barnefamilier.

 

Det er en ferie i ordets beste forstand: vi overnatter to netter i tradisjonelle kirgisiske filttelt, tilpasser oss, tar ukompliserte turer (det er derfor en forutsetning at du er i generelt god fysisk form og kan bevege deg) inn i fjelldalene langs fossefall fjellelver, møt de etniske nomadene og prøv å overnatte på tradisjonell nomademåte i filttelt oppe ved Son Kul-sjøen, sole deg og bade i det krystallklare vannet i Issyk-Kul-sjøen. Hesten betyr fortsatt alt for den etniske kirgiserne; som venn og statussymbol. Det vil være anledning til å prøve dagsturer på hesteryggen ved Son Kul-sjøen (og drikke fermentert hoppemelk). Det unike landskapet, den imøtekommende og gjestfrie befolkningen gjør stort inntrykk på den reisende. Reise- og overnattingsformene (hoteller, gjestehus og to netter i nomadenes tradisjonelle boliger: yurter) er komfortable, sjarmerende og med mye lokal farge. Dette er en spennende uformell reiseform med respekt for lokalbefolkningens livsstil og landets natur. Den engelsktalende lokale guiden og den danske reiselederen utfyller og optimaliserer reisen. Velkommen – eventyret er fortsatt intakt i Kirgisistan! 

 

KLIMA

Kirgisistan har et utpreget kontinentalt klima, noen steder påvirket av høyden. Klimaet vil føles varmt og behagelig i lavlandet i sommermånedene; periodevis varmt, spesielt i juli og august, med temperaturer opp til 35 grader, men vanligvis kjøligere. Solfylt. Været i fjellet er uforutsigbart og kan endre seg raskt, men vanligvis er været stabilt og byr på dager med vekslende skydekke og periodisk regn. Temperaturen rundt Issyk-kul-sjøen er som varme norske sommerdager. 

OVERNATTING

Sentral-Asia er ennå ikke et stort turistmål, men engelsk forstås eller snakkes en rekke steder. Lokalbefolkningen er gjestfrie, vennlige og imøtekommende mennesker, så smil og gester kommer langt. I Karakol og Bishkek er vi innkvartert på hoteller av utmerket standard (3*** og 4****) med eget bad og toalett – og Wi-Fi-tilgang. I Tamga er vi innlosjert på et gjestehus, hvor standarden ikke kan sammenlignes med europeiske forhold. Det er rent og ryddig her, men du skal ikke forvente noen form for luksus, akkurat som rommene er av svært varierende størrelse. På den annen side er gjestfriheten stor, og vi får en unik mulighet til å komme helt tett på lokalbefolkningen. Stedene er familiedrevne, og du kan forvente deg god, lokal mat laget av husets forsørger og hyggelige stunder med resten av familien samt eventuelle naboer, hunder, høner og annet godtfolk. Rommene i gjestehuset er delvis med eget bad og toalett, og delvis med bad i gangen. 

 

PASS

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter retur fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle våre reiser, uavhengig av at enkeltland kan kreve kortere gyldighet. Det at vi som reisearrangør setter dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav kan bli endret fra bestilling av reisen til avreise. 

REISEFORSIKRING

Alle deltakere på Sovietistan Travels reiser skal tegne reiseforsikring som minimum dekker utgifter til sykdomsbehandling og hjemtransport. Siden offentlig helseforsikring ikke lenger kan brukes som reiseforsikring, er det en forutsetning for å delta på våre reiser at du har tegnet reiseforsikring. Vi anbefaler at forsikringen også omfatter bagasjedekning ved skade eller tap av bagasjetil sygdomsbehandling og hjemtransport.

PRISEN INKLUDERER

 • Dansk reiseleder og engelsktalende reiseleder

 • Utflukter og transport jf. program 

 • 6 overnattinger i delt dobbeltrom på 3-4-stjernede hoteller i Bisjkek og Karakol

 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom på lokal gjestehus i Tamga

 • 2 overnattinger i delt (som regel 4 personer sammen; men vi lykkes som regel med at få ekstra jurter) jurte hos nomadene ved Son-Kul sjøen  

 • Helpensjon i Kirgisistan

 • Te og mineralvann til måltidene 

 • Skatter og avgifter

 • Flybillet Oslo - Bisjkek - Oslo (valgfri)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillingsforsikring 

 • Tillegsarrangementer 

 • Tilleg for enkeltrom 

 • Øvrige drikkevarer 

 • Driks til lokalguider, hotelpersonale og chauffører (ca. USD 80,- pr. rejsende) 

 • Personlige fornødenheter 

 • Alt som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”

DRIKS/TIPS

På våre turer kommer du i kontakt med hverdagen og dens skikker. Det kan være aspekter du ikke liker eller ikke er vant til, for eksempel skikken med å gi tips. Selv om kirgiserne er beskjedne mennesker, er arbeidsdagene for lokale guider og sjåfører lange og de strekker seg langt for å imøtekomme forespørsler, og det er en forventning om at lokale guider og sjåfører på slutten av turen mottar en viss mengde drikkepenger ( i Kirgisistan anbefaler vi et totalbeløp på USD 50 per deltaker, ofte samlet inn og distribuert av reiselederen. En del av tipsene går også til restaurantens servitører, hotellpersonalet, kjøkkenpersonalet osv. Reisens pris inkluderer ikke tips. , da det er en individuell sak.For ordens skyld må vi understreke at tips selvfølgelig er frivillige. 

Reservasjoner/endringer

Med forbehold om endringer i programmet. Sovietistan Travel og våre lokale partnere har alltid som mål å gjennomføre reisen strengt i henhold til programmet, men det kan være nødvendig å gjennomføre ruten i en annen rekkefølge enn oppgitt på grunn av attraksjonenes åpningstider eller praktiske forhold. I tillegg kan programpunkter kanselleres på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger. Til slutt må vi gjøre oppmerksom på at alle reiser fortløpende gjennomgås og forbedres basert på tilbakemeldingene vi får etter hver tur. Revisjon av reisen vil derfor medføre at det kan ha skjedd endringer i programmet fra det ble kjøpt til avreise finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det sist oppdaterte programmet, som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre en smidig gjennomføring av reisen. Reisen selges som en hel "pakke", og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som evt ikke brukt. 

IMG_4924.JPG
IMG_6074.JPG
IMG_6068.JPG
IMG_5945.JPG
IMG_5965.JPG
IMG_5920.JPG
IMG_6075.JPG
IMG_5923.JPG
IMG_5956.JPG
IMG_5949.JPG
IMG_5934.JPG
bottom of page